Gaerne

Der er ingen produkter fra dette mærke.

Gaerne cykelsko – made in italy

Gaerne er en italiensk producent af cykelsko. Den italienske producent dækker flere af cykelsportens discipliner og kan dermed klare de fleste behov og krav til en cykelsko når det kommer til den kvalitetsbevidste rytter.


Landevejssko

Kort sagt er kravene til en landevejssko; at den skal være let, stiv, aerodynamisk samt have en grundlæggende komfort, der gør det muligt for rytteren at tilbringe mange timer i skoen uden problemer. Hos Gaerne finder man flere sko, der kan leve op til disse krav.

Stilo modellen er således en landevejssko fra Gaerne i høj kvalitet. Sålen er af carbon, hvilket både sikrer den lave vægt, samt høje stivhed, der er med til at optimere kraftoverførslen til pedalerne. Skoene lukkes ved Boa-spænder, der med deres minimalistiske design sikrer en lav vægt, høj aerodynamik, men ikke går på kompromis med pasformen og spændstyrken henover foden. Således sikrer disse spænder en god komfort for foden under kørsel.

Et andet vigtigt element i en sko som Stilo er ventilationssystemet, som Gaerne anvender. Dette er med til at sikre foden en behagelig temperatur og holder fødderne friske under kørsel i varme forhold. Er forholdene derimod køligere, finder man sin ideelle sko i modellen Winter Road Gore-Tex. Dette er en specifik vintersko med et lag af gore-tex der sikrer varme og tørre fødder under kørsel i kolde forhold. Skoen er naturligvis ikke den letteste og mest aerodynamiske løsning der findes, men dette er dog heller ikke de vigtigste karakteristika for en vintersko, der hovedsageligt er til for at gøre de sure træningstimer om vinteren, mindre sure.


I skoven

Udover landevejsmodellerne – herunder også en triatlon specifik sko - finder man også flere MTB modeller hos Gaerne. Den største forskel på MTB og landevejssko finder man ved sålen. Her vil man på en MTB efterspørge en sål med grovere mønster, da man gerne skulle kunne stå fast i en løs og mudret skovbund i skoene. Derudover er egenskaberne langt hen ad vejen de samme. Dog skal man være opmærksom på, at man ved MTB sko anvender et andet pedalsystem, hvor klamperne ser anderledes ud og derved også beslagene i skoen. Kobra er et eksempel på en sko fra Gaerne der lever op til de krav man stiller til en MTB sko. Ser man bort fra sålen, minder den i sin umiddelbare opbygning meget om Stilo modellen, dog er overdelen en smule kraftigere og mere modstandsdygtig overfor de mere ekstreme forhold på MTB sporet. Dette giver altså en lav vægt, god pasform og en optimal funktion af skoen.


Også i MTB kollektionen, finder man en vintermodel.


Sko til alle!

Udover de klassiske landevejs- og MTB-sko finder man ved Gaerne også sko til Enduro, samt den kategori Gaerne selv kalder for all-terrain cykelsko. Enduro skoen Gravity sikrer, at rytteren har en optimal komfort og beskyttelse af foden under de svære nedkørsler. Sålen er udformet med forskelligt mønster og gummi, der skal optimere grebet på pedalerne og forhindre ulykker i forbindelse med dette. Sidstnævnte kategori dækker over en række sko, som der hovedsageligt kan cykles i, men også vandres i, hvis terrænet gør cykling for risikabelt. Dette er således sko til udendørsmennesket, der bruger cyklen som et transportmiddel for at komme ud og opleve naturen på tæt hold.