Fox

FOX – MED MTB’EN I FOKUS 

FOX’ mærke – rævehalen der løber ud af o’et - er et kendt symbol inden for MTB verdenen. Firmaet startede i 1974 og har i de sidste tre årtier været toneangivende inden for udvikling afstødabosorbering på mountainbikes. FOX' vej ind på markedet har resulteret i en række forskellige forgaffel-systemer til forskellige typer at MTB discipliner og har siden vundet meget af markedet på dette område. 


FOX FORGAFFEL  

FOX har et bredt produktudbud af støddæmpende forgafler til MTB. Der er forgafler til både 29” og de mindre 26” eller 27,5”. En af de fordele man oplever ved FOX forgafler er deres utrolige tilpasningsevne til de forhold man kører efter. Tager man f.eks. FOX Racing Shox Float SC32K gaflen, har denne tre dæmpningsposition – Open, Medium og Firm. Open er den indstilling der giver bedst affjedring, mens Firm egner sig til jævne underlag, hvor man vil have en øget stivhed i cyklen. Systemet er bygget op over FOX' eget patent system, hvor hele affjedringsmekanismen er et lukket system, og det altså er muligt at afpasse fjedring og forhold. 


Teknologi

Når du køber en Fox forgaffel får du et unikt design, da deres gafler er opbygget specielt vægtbesparende - og Fox har i deres opbygning af dæmpersystemet gjort det muligt at fremstille mere kompakte forgafler, hvor der stadig er plads til både bremser og hjul. Ud over dette har de også de nyeste funktioner inden for dæmpning, så du har mulighed for at styre dæmpningsmængden bedst muligt til det terræn du kører i - hvilket bl.a. ses i deres dual piston system. 
Fox' forgafler, sadelpinde og andre dele bliver løbende testet - og fremfor at alle nye dele kun bliver udviklet i testlaboratorier, sørger Fox for at deres produkter bliver testet af dem der skal bruge dem. Fox er kendt for at sponsorere en del ekstremsports atleter, og disse atleter er essentielle i testningen af deres produkter, så du som slutbruger får det bedst mulige produkt. 

DROPPER POST - SADELÆNDRINGER UNDER KØRSEL 

Det nye inden for affjedring, er at sadelpinden nu kan fås i en model, hvor du kan kan hæves og sænke den under kørsel – en såkaldt dropper post. Denne muliggør, at man mens man kører kan tilpasse sadelhøjden, så den bliver optimal til de givne udfordringer. I MTB discipliner er der visse situationer, hvor en høj sadel kan være en ulempe, da den kan komme i vejen under kørsel – dette gælder f.eks. op ad ujævne stykker, hvor man stående forcerer forhindringerne. Sadelhøjden skal naturligvis også kunne passe til mere almindelig kørsel – hvilket naturligvis ikke er tilfældet ved en lav sadelhøjde. En FOX Dropper Post er løsningen på netop denne problematik
Sadelpinden kræver en specielt montering, da den styres ved en lille knap på styret der har en kabelforbindelse med selve sadelpinden. Med denne løsning kan man justere på sadlen undervejs og får derigennem en meget alsidig cykel, der kan forcere de fleste forhindringer uden kampe med sadlen.

 

BC-Bikeshop – FOX forhandler og Servicecenter 

Her hos BCBikeshop er vi meget bevidste om de høje krav der er fra den engagerede MTB rytter, og derfor satser vi naturligvis på de bedste produkter og muligheder for kunderne. Netop derfor finder du FOX produkter hos os
Ydermere fungerer vi som servicecenter for FOX Factory - dette betyder, at man ved spørgsmål eller problemer med produkterne fra FOX, gerne skulle kunne finde den nødvendige hjælp her hos os. 


(Copyright Børkop Cykler 2018)