Flats sko

Henter data.

   Flats sko


   flats sko er målrettet de cykeldiscipliner, hvor det ikke er en fordel af side fast i pedalerne, men hvor man skal kunne hoppe af relativt nemt. Samtidig er det en sko der skal sikre at man har en god kontakt med pedalerne, således man ikke glider under kørsel. Dette er relevant i discipliner som Downhill, Enduro eller BMX cykling.

   En skridsikker platform


   Som sagt er det utrolig vigtigt at man med en sko i disse discipliner kan komme af cyklen relativt nemt. Dog er det samtidig vigtigt at man ikke glider på pedalerne og derved mister styringen under kørsel, hvilket kan føre til alvorlige styrt. Et eksempel på en sådan sko finder man ved Five-Ten – der hovedsageligt laver sko til MTB discipliner – og deres Freerider model. Denne sko har en speciel sål af typen Stealth S1 der sikrer en god skridsikker flade, der ikke glider på pedalen. Samtidig er skoen en mere komfortabel sko end man ser ved klassiske MTB sko, og minder i høj grad om en almindelig sko. Forskellen er dog at sålen er anderledes og sikrer en bedre kraftoverførsel og kontakt med pedalerne, end man vil opleve ved en normal sportssko.

   Cykelsko til hverdagsbrug


   Nogle producenter har valgt at overføre de karakteristika de anvender ved deres cykelsko, til almindelige sportssko. Disse kaldes for podium sko, da de som udgangspunkt er tænkt som en mere behagelig sponsor sko, der kan anvendes på podiet. Gearne Podium et eksempel på en sådan sko. Denne adskiller sig dog fra nogle andre podium sko ved at være anvendelig i sportslige sammenhænge som f.eks. MTB, hiking eller friluftsaktiviteter. Dette skyldes at man har valgt at lave en sål der minder mere om det man vil opleve ved en løbesko, men med en overdel og et spændesystem, der minder om det man finder ved Gearnes cykelsko.