FatBike

Henter data.

  Trek Farley 5 CH

  14.999,00 DKK

  Trek Stache 7 GN

  17.999,00 DKK

  Tilbud

  Trek Stache 9 29+ BK

  Vejl. pris: 29.999,00 DKK 18.999,00 DKK

  Trek Farley 9.6 GN

  19.999,00 DKK

   Fatbike – en cykel til ekstreme forhold 

   En ny type cykel begynder at gøre sit indtog på det danske MTB marked – Fatbike'en eller Fatboy’en. Umiddelbart ligner disse nye cykler mest et komisk indslag på ”den tykke dreng i MTB-klassen”, men cyklerne med de brede dæk gemmer på rigtig mange kvaliteter. Cyklen har gjort sit indtog som en del af Outdoor/enduro bølgen inden for MTB og målretter sig som en god all-round cykel til udfordrende naturforhold


   De brede dæk har et formål 

   Fatbikens umiddelbare kendetegn er utrolig brede dæk – f.eks. ser man på Trek Farley 9, der sælges med 80mm brede fælge. De brede dæk har til formål at skabe en stor kontaktflade med underlaget, således man står fast i bløde eller glatte forhold. Cyklen er målrettet terrængående kørsel i sne, vildmark eller våde og sandede forhold. Den store kontaktflade betyder, at sandsynligheden for at skride ud falder. Ydermere fås de brede dæk også med forskellige grovhed i mønstret, som kan tilpasse cyklen til de forventede forhold. 


   Fatbike – en stivere løsning 

   En fatbike har, som udgangspunkt, ikke støddæmpning i rammen. Det betyder, at rammen i sig selv er relativ stiv og let, da alt komfort og stødafdæmpning er lagt over på det brede dæk. Det betyder at fatbik'en egner sig til at køre længere ture og opfylde kravet om en stensikker fremgang under udfordrende underlag. Omvendt egner den sig ikke så godt til de fart-fyldte MTB spor, der med rødder, sten og hop har helt andre udfordringer, end det er originaltanken med en fatbike. Det kan dog forekomme, at der er affjedring i forgaflen som man kan finder det på Trek Stache 7


   Gearingen minder om MTB 

   Gearingen på en fatbike minder meget om den man ellers kender fra MTB verdenen. Kasetten har ofte en bred spændevidde – f.eks. 10-42T på Trek Farley 9 – mens kranksættet ofte har én, relativt lille kling (28T). Det betyder at gearingen er let, hvilket er målrettet mod at kunne overkomme forhindringer og bløde underlag. Træder man for stort et gear i et blødt underlag, vil man opleve at hjulet bare skrider rundt og dermed vil man tabe fart og fremdrift. Et mindre gear betyder mindre tryk på hjulet, hvorfor man vil bevæge sig sikkert frem. 


   Fatbike – en cykel til specielle forhold 

   En fatbike er måske i sin natur rette mod mere ekstreme forhold end de danske, men dermed ikke sagt, at cyklen ikke har sin relevans i det danske landskab. Det er en oplagt cykel til længere ture i naturen, hvor man ikke ønsker at køre de etablerede stier, men blot ønsker en speciel natur oplevelse. En fatbike ville f.eks. kunne anvendes på de danske strande, men samtidig kunne køre gennem skoven uden problemer – vinter som sommer. Cyklen er altså ikke blot klassens tykke dreng, men har i høj grad værdifulde kvaliteter som et glimrende transportmiddel i naturen.