Cykelshorts

Henter data.

   Cykelshorts

   Cykelshorts er noget nær det vigtigste en cykelrytter kan eje – lige på nær en cykel naturligvis. Om du kører landevej, MTB eller Tri er det vigtigt, at have et par gode cykelshorts, til den disciplin man dyrker. Det man skal være opmærksom på når man shopper cykelshorts er, at størrelsen og pasformen er god, da cykelshorts har som deres fremmeste mål at øge komforten under cyklingen. Passer shortsene ikke kan det resultere i ubehag og skavsår ved kørsel. Dernæst er det vigtigt at bukserne – i de fleste discipliner - har en god pude, som aflaster mellemkødet/numsen, fra det store tryk det udsættes for over lang tid i sadlen. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at finde et par shorts der ser godt ud!


   Seler eller ej?

   Man vil hurtigt opdager at der findes modeller med og uden seler. Oftest vil det være sådan at modellerne uden seler er til kvinder, der kan opleve, at de traditionelle seler kommer i karambolage med deres bryster. Der findes dog også modeller med specieller y-seler til kvinder, hvilket kan ses hos ASSOS og deres Laalalai S7 model.


   Fordelen ved seler er, at bukserne hele tiden holdes på plads under kørsel, og dermed sidder optimalt i forhold til komforten på cyklen.


   Triatleten skal også løbe

   Når man dyrker triatlon oplever man nogle mere alsidige krav til sin påklædning. Således vil den pude, som man normalt ser i cykelbukser, ikke være særlig rar at løbe med, samt at pasformen ikke kan være lige så målrettet positionen på cyklen, som man kan med almindelige cykelbukser. Derfor vil man ofte opleve, at triatlonshorts ikke har seler og at puden er skiftet ud med et stykke tykkere og mere slidstærk stof end resten af tøjet. Dette er med til at tage en del af trykket og sikre en hvis komfort under cykeldelen, men muliggør altså at man løber videre i de samme shorts.


   X-Bionic går nye veje

   X-bionic er et mærke der ikke er blege for at skille sig ud fra mængden. Således stikker de ikke blot ud ved deres meget karakteristiske design – men både materiale og opbygning af tøjet adskiller sig fra resten af markedet. Tøjet er således produceret i en uldsammensætning, der får tøjet og dermed også deres shorts, til at minde mere om almindeligt tøj i stoffet. Derudover har de – for at minimere risikoen for ubehag i bukserne - valgt at placere puden ”udenpå” bukserne. Hvor man normalt vil se puden inde i bukserne, og dermed ikke synlig for sine omgivelser – vender X-Bionic vrangen ud på det hele. Dette skyldes at man på den måde opnår en ”ren” flade mod huden – og altså ikke en ujævn overflade, der kan resultere i ubehag eller skavsår.


   Uanset hvilken disciplin du dyrker, så skal vi nok have mulighed for at sikre dig den bedste oplevelse med de bedste shorts, til netop dit behov.