Cykeljakker

Henter data.
  Tilbud

  ALÉ Jakke Solid Fondo Sort

  Vejl. pris: 1.299,00 DKK 899,00 DKK

  Tilbud

  ALÉ Jakke Solid Fondo Orange

  Vejl. pris: 1.299,00 DKK 999,00 DKK

  Tilbud

  ASSOS Mille GT Clima jacket BlackSeries

  Vejl. pris: 1.399,00 DKK 999,00 DKK

  Tilbud

  ASSOS MILLE GT JACKET SPRING FALL

  Vejl. pris: 1.499,00 DKK 1.199,00 DKK

  Tilbud

  ASSOS MILLE GT jacket National

  Vejl. pris: 1.899,00 DKK 1.499,00 DKK

  Tilbud

  ALÉ Vintersæt sort

  Vejl. pris: 1.948,00 DKK 1.599,00 DKK

  Tilbud

  Assos habuJacketLaalalai BlackSeries

  Vejl. pris: 2.099,00 DKK 1.599,00 DKK

  Tilbud

  ALÉ Vintersæt Orange 2020

  Vejl. pris: 2.198,00 DKK 1.799,00 DKK

   Cykeljakke

   I et land som Danmark, hvor vejret er meget omskifteligt og sommeren kort, er det en god idé at have en cykeljakke til de kølige dage på jernhesten. Når man kigger på en cykeljakke er det for det første vigtigt at vide, hvilken sæson man ønsker at være klædt på til. Således vil man opleve at der findes større vinterjakker – f.eks. ASSOS Bonka 6 - der er en udpræget vintermodel, mens andre jakker vil være mere egnede til efterår/forår.


   Udover sæsonspecificitet, skal man se på pasformen af jakken. Det er vigtigt at jakken sidder ordentligt, for at opnå den bedste beskyttelse mod vind og vejr. I forhold til den ovenfor nævnte Bonka 6, findes denne i 2 modeller – Cento og Mille – som adskiller sig fra hinanden i pasform, med Cento som den mest kropsnære model. Jakker kan med fordel sidde en smule mere løst, hvilket muliggør brug af forskellige cykeltrøjer eller svedundertrøjer under jakken, uden man føler sig indelukket i de mange lag.


   Vinden er den værste fjende

   Vinden er ofte den værste fjende for cykelrytteren – både når det kommer til modstand under kørsel, men i særdeleshed også når det handler om kulde. Man kan således ved forskellige baselayers – f.eks. X-Bionics Invert trøje – opnå en god isolering tæt ved kroppen, hvorfor en jakke ikke som sådan behøver foring – hvis blot den kan bremse vinden!


   Pearl Izumi Elite Pursuit Softshell cykeljakken gør netop dette. Jakken er en to-lags opbygget softshell jakke. Denne jakke holder vinden ude og mindsker derfor afkølingen af overkroppen under kørsel. Ydermere er jakken vandafvisende, hvilket også er en enorm fordel, for at kunne holde varmen. Jakkens pasform er, netop som det tidligere blev beskrevet, en smule løsere, end man ellers oplever ved cykeltøj, netop for at give muligheden for at holde på varmen via lag tæt på kroppen. Dette er altså et eksempel på en cykeljakke der kan bruges under flere forhold og i flere temperaturer, da man sikrer at holde vind ude, men derudover kan tilpasse ved at have lag inde på kroppen og en i virkeligheden simpel opbygning i selve jakken.


   Regn kræver ekstra forholdsregler

   I regnfulde omstændigheder er det ofte nødvendigt at anvende en decideret regnjakke. Således er de fleste cykeljakker i dag vandafvisende, men ikke vandtætte. Derfor vil man opleve, at man under meget våde omstændigheder, ikke vil være tilstrækkeligt beskyttet af en cykeljakke. At forblive tør er helt centralt for at forblive varm – hvorfor det kan være en god ide at have en regnjakke med i lommen, hvis man skal ud i ustadigt vejr.