CHALLENGE

Tilbud

Challenge Almanzo Pro

Vejl. pris: 529,00 DKK 399,00 DKK

Tilbud

Challenge Baby Limus

Vejl. pris: 519,00 DKK 396,00 DKK

Tilbud

Challenge Chicane Pro

Vejl. pris: 599,00 DKK 396,00 DKK

Tilbud

Challenge Gravel Grinder

Vejl. pris: 479,00 DKK 399,00 DKK

Tilbud

Challenge Grifo Clincher

Vejl. pris: 519,00 DKK 399,00 DKK

Tilbud

Challenge Limus

Vejl. pris: 569,00 DKK 399,00 DKK

Challenge

Challenge cykeldæk er en af de større dækproducenter i cykelverdenen. Firmaet startede i Italien tilbage i 1985 under navnet Brewo Italia – men stiftede i 1990 navn til Challenge. Sidenhen har Challenge dæk vundet mange store sejre og firmaet har tilført flere nybrud til dæk og slange teknologien – bl.a. da firmaet i 2006 sendte den første latex slange ud på markedet.


Forskellige dæk, til forskellige formål

Hos Challenge finder man en lang række forskellige dæk med forskellige egenskaber. Man er ved Challenge meget bevidst om, at det ikke er alle dæk, der er hurtige dæk – men at nogle modeller er skabt til at være holdbare, hvilket ofte går på kompromis med lav vægt og rullemodstand. 

De egenskaber som Challenge har stor fokus på ved deres håndlavede dæk er, at deres produktionsmetoder er med til at smidiggøre dækkene. Dette er med til at give bedre styreegenskaber og dækket tilpasser sig bedre underlaget. Denne egenskab opnår de ved en høj TPI – som er et mål for hvor finmasket et dæk er pr. tomme. Et dæk med høj TPI vil indeholde flere tråde pr. tomme, hvorfor man vil have et fintmasket grunddæk, hvilket er med til at holde vægten nede og smidigheden oppe. Derudover vil med ved et håndlavet dæk, som dem Challenge producerer, ikke opvarme dækket for, at lime dækelementerne sammen. Dette vil ofte være tilfældet ved masseproducerede dæk, hvilket kaldes vulkanisering. En vulkanisering er med til at gøre gummiet stift. Dette er en fordel ved dæk, hvor stor slidstyrke er ønsket, men vil øge rullemodstanden.


Dæk til alle discipliner

Hos Challenge finder man dæk til bane, landevej, cross og MTB kørsel. Til landevejen finder man f.eks. clincher dækket Criterium SC S. Dette er et absolut topdæk til landevejsrace og vejer således blot 205 gr. Det tidligere nævnte TPI tal er også meget høj og ligger på 320, hvilket indikerer et dæk med god smidighed, gode styreegenskaber og lav rullemodstand. Det er omvendt ikke så punkteringsresistent et dæk og er altså målrettet konkurrence aktiviteter.

Udover de almindelige landevejsdæk finder man ved Challenge dæk, der er beregnet til TT eller triatlon. Record Pro fås både i en tubular og en clincher model. Denne model er lavet til at være hurtig i kampen mod uret – dette kommer til udtryk ved en relativ lav vægt, samt et højt TPI tal. Dækket er derimod ikke et træningsdæk, men er kun beregnet til at optimere din tid i konkurrence-sammenhæng. 

Er du i tvivl om, hvilket dæk der vil passe til dine eventyr på cyklen, så skal du endelig kontakte os her ved Børkop Cykler. Så vil vi hjælpe med at finde det dæk der giver dig den bedste cykeloplevelse.