Camelbak

Camelbak


Tilbage i 1989 skulle cykelentusiasten Michael Eidson køre et af de mere ekstreme MTB løb i USA. Et 100 miles langt løb gennem skoldhede Texas. Eidson var klar over at vand var kilden til at komme godt igennem de varme forhold. Han lavede til løbet en meget simpel drikkeløsning, hvor han med en pose på ryggen og en slang op til munden kunne drikke under kørsel og have mere vand med, end traditionelle drikkedunke tillod – den første camebak var født. Dengang grinte mange af Eidson, men i dag er Camelbak en af de største producenter af netop camelbaks og drikkedunke til cykelryttere.


Drikkedunke der holder væsken kold


Med en Podium Big Chill dunk fra Camelbak vil man opleve at vandet holdes koldt under kørsel. Dette skyldes dunkens dobbeltvægskonstruktion, som sikrer en ekstra isolering af dunken. Derudover vil man opleve at dunken er meget nem at drikke af under kørsel. Drikketuden er således af typen Jet Valve, som kendetegner dunkene. Dette er en selvlukkende tud, hvor man trykker vandet ud i en kontrolleret stråle, mens mundingen automatisk vil lukke af, efter man har drukket. Det er således ikke en tud der skal trækkes ud og ind, som man traditionelt har været bekendt med. Lukningen betyder også at dunken ikke vil lække vand, hvis man f.eks. har dunken i sin sportstaske.


For at holde dunkene rene kan man ved Camelbak finde et flaskerense kit, som består af børster, der er tilpasset i størrelse og udformning til Camelbak flaskerne. Dette er en stor fordel, særligt hvis man ynder at have energidrik i sine dunke, da dette ofte kan give anledning til et øget behov for rengøring.


Camelbacks fra Camelbak


I sortiment, finder man stadig de camelbacks der var grundlaget for virksomhedens opståen tilbage i 1989. Der findes forskellige modeller både til landevej, MTB og forskellige outdoor aktiviteter. Rogue er en model til landevejscykling med en kapacitet på 2,5 L. tasken sidder tæt og stramt henover ryggen. Den tætte pasform gør den optimal til cykling, hvor slangen fra beholderen når op til munden og tillader at man nemt kan drikke under kørsel. Mundstykket er, på samme måde som drikkedunkene, sikret således der ikke lække vand ud under kørsel. Fordelen ved en camelback er, at man på en behagelig måde kan have en større mængde vand med, end det er tilfældet ved drikkedunke. Dette kan være en fordel ved længere ture i varmt vejr, hvor vand ikke er tilgængeligt undervejs – præcis som da Eidson i sin tid kørte 100 miles gennem Texas.