Arbejdsstand

Henter data.

   Arbejdsstand

   Kan man godt lide at gå derhjemme og nusse omkring sin cykel, er en arbejdsstand noget nær uundværlig. Den grundlæggende store fordel ved at anvende en arbejdsstand er, at cyklen kommer op i en højde, hvor arbejdsstillingen omkring cyklen bliver betragteligt forbedret. Man kommer ydermere nemmere rundt om cyklen, der heller ikke kan vælte eller trille nogen steder, når den hænger fastspændt. Det at man har fri adgang rundt om cyklen er også en stor fordel – om det er fordi man skal vaske eller reparere sin cykel. De fleste modeller sikrer altså, at man har god tilgængelighed til alle elementer af cyklen - og har man ikke det i grundindstillingen af arbejdsstanden, er det på de fleste modeller mulighed for at ændre på cyklens position, således man har nemmere adgang til et ønsket området.


   Forskellige arbejdsstand til forskellige behov

   Har man et fast værksted, som man bruger til sine cykelreparationer, kan man få en stationær arbejdsstand. Fordelen ved en stationær stand er naturligvis, at man har et mere stabilt fundament og at man kan installere sig således, at alle de nødvendige elementer er inden for en overskuelig rækkevidde. En ParkTool PRS 3.2-2 er en fast model der sikrer gode arbejdsforhold – om man er professionel mekaniker eller blot glad for selv at skrue på sine cykler.

   Det er dog ikke alle der har muligheden for en fast arbejdsstand, hvorfor en transportabel arbejdsstander kan være en bedre løsning for mange fritidsmekanikere. Grundlæggende findes der to forskellige transportable stande; Pedro’s arbejdsstand er en klassisk eksempel på en to-bens arbejdsstand - denne stand fås ovenikøbet med en opbevaringstaske, som standen kan stå i, når den er slået sammen. Arbejdsstanderen minder meget i sin opbygning om den faste stand fra ParkTool. Man har en arm, hvor cyklen spændes fast og dermed løftes op i en bedre højde. Herfra kan man tilgå cyklen fra begge sider og alle vinkler. Ønsker man at ændre cyklens position kan armen drejes, hvorved cyklen naturligvis drejer med og kan gøre nogle område af cyklen nemmere at tilgå for selve stativet. En fordel ved denne monteringstype er, at pedaler, gear og kæde er frit og man kan derfor justere og tjekke gear, mens cyklen hænger på standen.

   En anden transportabel model finder man ved ParkTool PRS 21. Ved denne model afspændes forhjulet og cyklen spændes fast. Denne model er god da man har 360 graders frihed omkring cyklen og standen er med sine tre ben meget stabil. Det er derfor en glimrende stand til arbejde og rengøring af cyklen. Dog muliggør standen ikke at man kører med pedaler og gear.

   Dette er altså de grundlæggende fordele og modeller man finder inden for arbejdsstande. Er du i tvivl om hvilken stand du ønsker så tag et kig forbi BCBikeshop og få en snak med vores personale, omkring hvilken stand der vil være optimal for dine behov.