Tubeless

Tilbehør til tubeless dæk

Tubeless dæk er den nyeste løsning på markedet. Dette er en løsning, hvor man ikke har en slange i dækket, men der er heller ikke tale om en lukket ring, som man ser det ved tubular. Dækket er af en speciel udformning, som også sætter krav til en kompatibel fælg, som sikrer et lufttæt rum, når dæktrykket pumpes op.


Kom små utætheder til livs!

Små utætheder i et tubeless system, er med til at systemet ikke fungerer optimalt. Dette kan man komme til livs ved et produkt, som Orange Tubeless Seal. Dette er en forsegler, som flyder ind i dækket og fordeler sig rundt i ringen. Her vil det lukke af og udfylde mindre huller og utætheder i dækket, således dæktrykket holdes under kørsel.


En tæt ventil

En udfordring ved tubeless dæk er naturligvis også, at ventilen ikke er et lukket system ved dækket eller med en slange. Det er derfor meget vigtigt at ventilen i sig selv lukker tæt. Derfor kan man anvende en ventil som Orange Seal ventiler. Disse er målrettet tubeless og til at skabe et tæt område omkring ventil indgangen til dækket. Til disse kan man anvende en ventil forlænger, såfremt ventilen ikke i sig selv er lang nok til den pågældende fælgprofil.


Et ordentligt dæktryk

For at pumpe tubeless dæk op er det nødvendigt at dæktrykket stiget relativt hurtigt, for at få dækket til at lukke tæt og ”sætte sig” på fælgen. Til dette kan anvende en Airshot Pump til tubeless dæk. Dette er en trykflaske, som sikrer, at dæktrykket stiger så tilpas hurtigt, at dækket lukker tæt, hvilket kan være svært ved en almindelig fodpumpe. Ydermere fylder modellen ikke særlig meget og er derfor nem, at have med på tur og tage frem inden cykelturen starter, hvor det er vigtigt at dækket har det rette tryk, for at holde tæt under kørsel.