Time pedaler

Time

Time er en af de større pedalproducenter på dagens marked. Firmaet blev grundlagt tilbage i 1986 i Frankrig, og var hurtig på markedet med nogle af de mest innovative klikpedaler for sin tid. Siden dengang har Time udviklet sine produkter og har i dag flere toppedaler i sortimentet. Sidenhen er cykler også blevet en del af Times produktion.


Teknologi sikrer optimal fodstilling

Time pedaler – om det er til landevej eller MTB – er kendetegnet af, at intet er tilfældigt og mulighederne for pedalerne er mange. Med pedaler fra Time har man således mulighed for at finde en løsning, som passer bedst til en specifik rytter – et eksempel på dette ser man ved muligheden for frihed omkring foden under kørsel. På landevejspedalerne finder man således forskellige klamper, som skaber forskellig bevægelsesfrihed for foden. En mulighed er, at foden sidder fast og dermed ikke har noget frihed eller man kan få en bevægelig klampe, der tillader 5 graders bevægelighed til hver side. På denne måde kan man imødekomme behovet for en mere fri fodstilling, hvilket kan have en stor betydning i forbindelse med skæve belastninger af knæ og hofte.


Selvrensende pedaler

Når man kører med klikpedaler kan snavs og skidt i pedalen, gå ind og påvirke funktionen af pedalerne. Dette kan særligt være et problem i MTB, hvor der er mere jord og mudder på sporene. Med Time’s Self Cleaning teknologi vil jord og mudder nemt glide af pedalen og sikre, at man nemt kan komme ind og ud af pedalens kliksystem og dermed opretholde den optimale funktion.


Konkurrencedygtig pedal

Time Expresso 15 er topmodellen inden for Time’s modeller til landevejscykling. Denne pedal er bygget op omkring keramiske lejer, hvilket sikrer minimal modstand i pedalens lejer. Selve pedalens krop er bygget op af carbon og sidder på en titaniums aksel, hvilket sikrer en minimal vægt, men samtidig har god stivhed og derved optimal kraftoverførsel. Selve kroppen af pedalen er udstyret med en relativ stor kontaktflade med cykelskoen, hvilket også er med til at forbedre kraftoverførslen fra rytter til pedal. Pedalen vejer således blot 71 gr. per pedal og altså ca. 142 gr. for et par. Denne er en udpræget racemodel, hvor man med Expresso 4 finder en mere træningsorienteret pedal. Denne er opbygget omkring en stainless steel aksel, som er et relativt let materiale, holdt op imod en enorm slidstyrke. Lejerne er ikke keramiske, men derimod stål lejer, der ikke har samme letløbende funktion som keramiske, men derimod ikke kræver samme vedligeholdelse. Selve pedalkroppen er opbygget meget lig med topmodellen, men er blot i et komposit materiale, frem for carbon. Pedalen er derfor også en smule tungere og vejer 115 gr pr. pedal – 230 gr. for sættet. Denne pedal er ikke i samme prisklasse som Expresso 15 og er målrettet at vær én holdbar og god træningspedal. Imellem disse to modeller, finder man flere pedaler, der dækker området mellem den ypperste race pedal, til den stærkeste træningspedal.


Time cykler

Time har også cykler i deres varesortiment. Her har de dog kun landevejscykler og almindelige citybikes. Cyklerne deles op i aero, endurance og altitude cykler. Alle med forskellige egenskaber for at være mere specialiserede til forskellige forhold. Scylon er Time’s svar på en aero cykel. Denne cykel er en stiv og strømlinet cykel der bringer rytteren frem med høj fart, men lav indsats. Altitude er derimod kollektionen der skal bringe rytteren let og nemt op af de store stigninger.