Regn - vindjakker og veste

Henter data.

   Regn- og vindjakker / veste

   Når man kører i det danske klima, skal man ofte være forberedt på lidt af hvert, når det handler om vind og regn. Vejret skifter meget og det er et klimatisk faktum at forholdene sjældent er tørre og varme året rundt. En god måde, hvorpå man kan gardere sig mod skift i vejret er en god regnjakke og vindjakke eller -vest.


   Regnjakken i lommen

   Der siger sig selv at en regnjakke er en god ting til regnvejr. Men det kan være svært at beslutte inden man kører, hvorvidt regnen kommer til at falde eller ej, og dermed om man skal have regnjakken på fra start. Det smarte ved en regnjakke til cykelbrug er, at denne er udformet på en sådan måde at man nemt kan have den i cykellommen under kørsel. Dette kan lade sig gøre da jakkerne ofte er af et meget tyndt materiale, der kan foldes sammen til næsten ingenting – dette ses f.eks. ved en model som Assos SJ Climaschultz jakke. Dette er en regnjakke der også dækker godt af mod vind, samtidig med den let kan foldes sammen og puttes i lommen på en almindelig cykeljakke.

   En cykelregnjakke skal have en eller anden grad af åndbarhed, således man kan slippe af med noget af den varme, som man ophober i en rengtæt jakke. Cykeljakker vil således være mere åndbare end man kender ved en almindelig hverdagsregnjakke. Dog skal man stadig være opmærksom på at man ikke ånder på samme måde, hvorfor man kan opleve at man sveder en del i jakken, hvilket kan have stor betydning hvis man kører med den i tørvejr over længere tid – her kan man opleve at man alligevel er fugtig når man tager den af, og derfor risikerer at blive kold.


   Vindvesten til bjerge, blæst og forårsdage

   En vindvest er en god mellemting i en cykelrytters klædeskab. Trods det simple udseende vil man hurtigt opleve vestens formidable egenskaber. På de koldere og mere blæsende sommer- eller forårsdage vil man med en vindvest skærme godt af for kropsstammen, og dermed forhindre denne i at blive nedkølet. Samtidig vil man opleve at en vindvest er bedre åndbar end en jakke og at ryggen ofte udgøres at et net, således varmen kan slippe ud. Et sted man ofte ser vindveste anvendt er ved nedkørsler fra større bjerge – om det er i det professionelle cykelfelt eller på en motionstur, vil nedkørsler være kolde og derfor er vindvesten en god måde at holde varmen på. På samme måde som regnjakken, fylder en vindvest meget lidt i ryglommen på en almindelig cykeltrøje og bør indgå i en cykelrytter garderobe.