Pladehjul

Henter data.
  Tilbud

  FFWD TUBULAR DISK RØD-HVID

  Vejl. pris: 8.949,00 DKK 7.999,00 DKK

  Tilbud

  pladehjul PRO Clincher

  Vejl. pris: 13.999,00 DKK 10.499,00 DKK

  Tilbud

  PRO 3-Spoke Hjul Front clincher

  Vejl. pris: 11.499,00 DKK 10.499,00 DKK

  Tilbud

  PRO Carbon Banehjul m.5 eger

  Vejl. pris: 15.499,00 DKK 11.599,00 DKK

  Tilbud

  Vision Metron 81 SL CL

  Vejl. pris: 14.999,00 DKK 12.499,00 DKK

  Tilbud

  ZIPP Super 9 Tubular

  Vejl. pris: 14.549,00 DKK 12.999,00 DKK

  Tilbud

  PRO 3-Spoke Forhjul m 3 Eger Lukket Ring -

  Vejl. pris: 23.499,00 DKK 17.499,00 DKK

  Tilbud

  PRO Textreme Tubular

  Vejl. pris: 22.999,00 DKK 17.999,00 DKK

  ZIPP Wheel Super-9

  18.429,00 DKK

  Tilbud

  ZIPP 808 NSW carbon Clincher

  Vejl. pris: 25.258,00 DKK 19.999,00 DKK

   Pladehjul

   Pladehjul er en af de mest lirede dele man kan få til en cykel, hvis man skal ud og køre enkelstart eller triatlonstævner, hvor aerodynamikken skal være helt i top. Derudover kan man supplere sit pladehjul med mere specielle og mere aerodynamiske forhjul, som er med til at optimere performance i kampen mod uret.


   Hvilken model skal man vælge?

   Som det også er tilfældet med almindelige hjul, findes der en række forskellige modeller man kan vælge i mellem. Selve pladehjulet er altid lavet i carbon. Dette er med til at holde vægten ned og stivheden i top – dog vil et pladehjul altid være relativt tungt, med den store mængde materiale. Dette er dog ikke den vigtigste egenskab for et pladehjul, men blot et aspekt, hvor carbon er med til at optimere dette paramter. 

   Ser man på bremsefladen kan man få hjul med både aluminiumbremseflade og et fullcarbon hjul. Fordelen ved en aluminiumsbremsefalde er, at man opnår bedre bremseegenskaber, særligt i våde forhold, samt at man har en bremsefalde der er mere slidresistent og altså vil holde i længere tid. Dog er de fleste carbon flader ved at indhente en stor del af forspringet på bremseegenskaberne, hvorfor man altså sagtens kan opleve gode bremseegenskaber ved et fullcarbon hjul. Et hjul med aluminiumsflade vil typisk være en smule tungere og billigere end et fullcarbon hjul, men de aerodynamiske egenskaber vil ikke som sådan være forringet.

   Udover bremsefladen finder man også pladehjul i både clincher og tubular, hvor fordele og ulemper er de samme som gælder ved alle andre cykelhjul. Tubular opnår man en lavere vægt og en lav rullemodstand, men har altså kun begrænsede muligheder for reparation i tilfælde af punkteringer. Clincher modellerne er en smule tungere og ruller en smule dårligere – afhængigt af dæk valg, mens man dog har rig mulighed for at overkomme punkteringer undervejs.

   Pro Disc Clincher er et eksempel på et pladehjul der, som navnet antyder, anvender clincher systemet, men også har en alu-bremsefalde, hvilket i mange tilfælde følges ad. Dog ser man ved Zipp Super 9 Disc Clincher et fullcarbon pladehjul med clincher løsningen.


   Et hurtigt forhjul til at komplimentere baghjulet

   Kører man i flade forhold kan man med fordel anvende et mere aerodynamisk forhjul og på den måde vinde ekstra fart. Dette kunne f.eks. være et Pro 3-Spoke hjul. Et hjul som dette er ofte set på banen, men har i de seneste år bevæget sig ud på landevejene, hvor specielt Team Sky har brugt disse hjul en del. Hjulet der har tre store eger i strømlinet carbon er super aerodynamisk og sikrer altså et optimalt set-up til en flad enkelstart. Man kan også anvende et forhjul med en høj profil, hvilket man ser ved et Zipp 808 Firecrest eller Black Inc Eighty der begge er hjul med en høj profil og derved meget aerodynamiske løsninger. 

   Kommer man ud for at det blæser meget kan man med fordel udskifte forhjulet med en lavere profil, der ikke bliver taget af vinden i samme grad. Pladehjulet der sidder bag på, vil ikke være udsat i samme grad som forhjulet, hvorfor man i mange tilfælde kan komme omkring dette problem, ved at udskifte forhjulet og på den måde opretholde en optimal aerodynamik, trods svære forhold.