Mobiltelefon holder

Henter data.

   Mobiltelefon holder og tilbehør til cyklen, løbeturen og bilen

   Din telefon kan mange ting , så hvorfor ikke bruge den til cykelturen, løbeturen og i bilen.

   Flere og flere anvender der smartphone som en form for cykelcomputer, da man både har gps, musik og mulighed for at tracke sin aktiviteter gennem flere forskellige apps. Dette medbringer dog også en række udfordringer, da telefonen jo som sådan ikke er indrettet som cykelcomputer. En af problemerne er, hvordan man medbringer sin telefon – man kan ikke køre med den i hånden, og skal man have den op af lommen for at kigge på skærmen under kørsel er det til stor risiko for en selv og for andre. Derfor kan man med stor fordel se sig om efter en cykelholder til mobiltelefonen.


   Montering af telefonen


   Flere producenter er kommet med bud på, hvordan man kan medbringe sin telefon på cykelturen. Et eksempel finder man hos det australske firma Quad Lock. Her monterer man et et mount på styret, hvor man via et etui til telefonen, nemt kan sætte telefonen sikkert fast på styret. Denne styrmonterede løsning betyder, at skærmen er let tilgængelig under kørsel – både til at følge GPS anvisninger eller statistik for sin kørsel. Denne løsning betyder også at man ikke skal flytte hænderne fra styret, for at anvende telefonen, hvilket højner sikkerheden betragteligt – dog skal man huske at have øjnene på vejen!


   Tag telefonen med i alt slags vejr


   Telefonen er naturligvis meget udsat for det omskiftelige vejr, vi ofte oplever i Danmark. De er ikke, på samme måde som en cykelcomputer, bygget til at kunne modstå regn og skidt. Det har firmaet Topeak naturligvis bemærket og kommet med en løsning på. Topeak Drybag er således en lille vind- og vandtæt taske til telefonen. Forsiden er gennemsigt, så man kan se skærmen, mens der på bagsiden er et beslag, der passer i Topeaks monteringsbeslag. På denne måde holder man nemt telefonen tør under kørsel. Topeaks montering er et outfront beslag, så telefonen sider i forlængelser af frempinden, hvilket også gør skærmen let tilgængelig og meget synlig under kørsel.


   Der er ingen tvivl om at en smartphone bruger meget strøm. Skal man på en længere tur, kan det måske gå hen og blive et problem, at man ikke har mulighed for at lade op undervejs. Dette har Topeak dog også tænkt på. De har derfor lavet en powerbank, indrettet til at kunne placeres under frempinden og med en ledning forbindes til telefonen, der således kan lades op under kørsel.


   Tag telefonen med til det hele


   Udover at have telefonen med på cykelturen er der mange der løber med sin telefon. Også her findes der flere løsning til, hvordan man nemt har telefonen med på løbeturen. Quad Lock laver således en rem, hvor man – på samme måde som deres cykelmontering, nemt sætter telefonen sikkert fast. Skulle det regne giver Quad Lock Poncho modellen mulighed for at beskytte telefonen under træningen. Flere af virksomhederne har også produkter der kan sætte telefonen op i bilen, hvis man har dette behov – enten som GPS eller håndfri mobil.