Everton

EVERTON cykler

Everton cykler har et stort sortiment af forskellige cykler til hele familien. Lige fra Miniz serien der inderholder cykler til de mindste børn og cykler til både mænd og kvinder i forskellige design - det er altså helt op til dig om du er mest til et retro udseende eller om det skal være moderne citybikes.


Historien

I begyndelsen af Evertons historie bestod produktionen af reservedele og komponenter til cykler. Fra starten af 1940'erne begyndte produktionen af cykler, som blev produceret på cykelstel, som Rasmus Peter Egedesø købte af den lokale stel-producent - Børge Kildemoes. Egedesø lakerede og dekorerede selv stellene og senere opbyggede Egedesø selv egen stel-produktion.

I starten af 1950'erne besluttede man at finde et navn til cyklerne. På daværende tidspunkt var cykel-markedet domineret af mange tyske cykel-navne - og da "Tysk" ikke var særligt populært i Danmark i den periode (relativt kort tid efter krigen), ville man hellere finde et engelsk navn. Vel at mærke et engelsk-klingende navn, som samtidig var let at udtale på dansk - og valget faldt på EVERTON!

Everton navnet blev per 1. januar 1995 solgt til konkurrenterne Smith & Co. A/S i Odense, som i forvejen blandt andet rådede over et andet gammelt og meget kendt dansk cykelmærke, S.C.O. Det blev dog et relativt kort eventyr, da alle aktiviteter og varemærker, herunder Everton, d. 1. august 1997 blev overtaget af Børge Kildemoes Cykelfabrik A/S i Nr. Lyndelse syd for Odense, hvor mærket stadig hører hjemme.

Everton er den dag i dag stadig kendt for kvalitetscykler med fokus på brugsværdi, kvalitet og holdbarhed samt harmonisk design. Everton cykler er praktiske, enkle og elegante, og som er gearet til at klare hverdagens strabadser.

Derfor er Everton... Cykler med begge hjul på jorden!