32GI

32Gi

32Gi er en ung og innovativ sportsenergi leverandør. 32Gi’s fokus er at give den bevidste atlet energiprodukter af den højeste mulige kvalitet. Produkterne giver stabilitet og langvarig energi bl.a. på baggrund af brugen af kulhydratet Isomaltulose. Endelig vil vi gennem rådgivning øge indsigten i sundere ernæring og sport.

32Gi etik

32Gi’s fokus er sundheden for vores atleter og vores produkter er udviklet med dette i tankerne. Vi har stor fokus på, at alle 32Gi’s produkter er rene, enkle og ikke indeholder unødvendige tilsætningsstoffer. Ingen produkter indeholder kunstige sødemidler, smagsstoffer eller farvestoffer. 32Gi’s produkter er velegnet til vegetarer og er 100% GMO fri. Alle produkter er udviklet i overensstemmelse med EFSA (European Food Safety Authority) krav om, at fødevaren skal leve op til de højeste standarder. 32Gi er et brand som du kan stole på. Vi sætter altid vores atleters behov først. Vi går ind for sundhed før præstation og er her for, at støtte og vejlede vores atleter med deres ernærings- og sundhedsmæssige mål.

32Gi konceptet

Igennem de seneste 20 år har forskning vist, at kulhydrat har spillet en afgørende rolle for sportspræstationer. Ved at indtage kulhydrat har man lagret glykogen, som har vist sig at styrke den fysiske og mentale præstation i udholdenhedssport. Forskningen har dog primært fokuseret på atleter med høj performance med høj intensitet for at bevise fordelene ved indtag af kulhydrat.

32Gi har brugt megen fokus på, at udvikle produkter til de atleter der træner lige under maksimum eller med et mere moderat tempo og intensitet – hvilket langt de feste jo gør. Vi har forsøgt os med, at inddele energiindtaget i 3hovedgrupper, da alle atleter er forskellige samt træner og racer med forskellig intensitet. Derfor bliver det vigtigt ikke at lave en simpel model for kulhydratindtag, men at se på hvad det er for en type atlet og hvilken type træning der skal gennemføres.

32Gi’s 3 energikoncepter

Det minimalistiske (moderat intensitet)

Det er et faktum, at fedt er vores mest naturlige og mest effektive form for brændstof, hvis det udnyttes korrekt. Ved træning med høj intensitet er det dog meget vanskeligt at udnytte fedtdepoterne eftersom iltningen er nødvendig for

konverteringen til energi - og iltningen er begrænset ved høj intensitet. Konverteringen tager også tid og med høj intensitet kræver musklerne hurtig energi i form af hurtigt tilgængeligt brændstof. Men i et kontrolleret tempo kan fedtdepoternes konvertering til energi bringes i spil. Dette forudsætter dog et stabilt og rimeligt insulinniveau. Et højt insulinniveau (med meget kulhydrat) vil begrænse fedtforbrændingen og nøglen til at lykkedes med fedtforbrænding er et kontrolleret fødevareindtag til stabilisering af blodsukkeret. Dette er substansen i udviklingen af vores Endure serie – netop stabilitet ved brug af et unikt kulhydrat Isomaltulose. For at stimulere og træne fedtforbrændingen anbefaler vi, at man blot benytter vand i træning op til 1-1,5 time – for netop at blive mere fedteffektiv. Ved en sådan træning kan fokus lægges på god restitutionsernæring i stedet. Ved de længere træningen vil vores Endure serie supplere med et rimeligt niveau af kulhydrat, men kun på et niveau der gør at fedtforbrændingen er tilgængelig. 32Gi benytter et kulhydrat der stabiliserer blodsukkeret og blot giver en moderat og stabil stigning i insulinen. Resultatet er stabilitet og længere varighed.

Høj intensitet og/eller race

Ved høj intensitet eller race er fedtforbrændingen begrænset pga. den manglende ilt. Ved denne type træning eller race er 32Gi’s Race serie den rette at anvende. Race serien består af ?ere typer kulhydrater som både giver kroppen øjeblikkelig energi, men også det unikke kulhydrat der giver stabilitet og lang varighed uden de store drop i blodsukkeret.

Restitution

Restitution er et af de mest misforstående begreber i forhold til ernæring. I vores optik er der 4 primære typer af restitution som skal overvejes efter træning: